Personal

Helena Karlsson

Jag heter Helena Karlsson och jag jobbar som rektor på Hovet sen januari 2024. Jag är född och uppvuxen i Linköping och flyttade till Vadstena i höstas med min familj. 

Jag tycker att förskollärarjobbet är givande och det är fantastiskt att följa barnens utveckling. Det är ett jobb där man alltid lär sig något nytt tillsammans med barnen.

För mig är det viktigt att utbildning är grundad i våra styrdokument och lagar och alla barn har får den utbildning de har rätt till. 

Cecilia Gröning

Jag heter Cecilia Gröning men kallas för Cissi här på Hovet. Jag har varit anställd här sedan 1993 tidigare arbetat som rektor. Fortfarande känns varje dag lika rolig och utmanande! Det är viktigt att erbjuda barnen en trygg, rolig och stimulerande omsorg. Verksamheten ska utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. 

Det är viktigt att hålla oss uppdaterade på nya forskningsrön och att följa skollagen och förskolans läroplan i barnens utforskande och lärande. Jag är kreativ och har tillsammans med de lite äldre barnen alltid nya projekt på gång. Jag spelar gärna en trudelutt på gitarren när jag inte målar, bygger eller berättar en historia. 

Att skratta och ha roligt tillsammans med barn, personal och föräldrar är det bästa med arbetet. Att höra barn leka och skratta, det är lycka!

Carola Lindén

Mitt namn är Carola Lindén och jag är anställd som barnskötare sedan augusti 2011, men har jobbat inom yrket sedan 2002. 

Jag ser förskolan som en mötesplats för olikheter. Det är viktigt att alla känner att de får en trygg och stimulerande miljö hos oss på Hovet. 

Jag gillar att tillsammans med barnen vistas utomhus och åker gärna iväg på ett litet äventyr för att utforska vår närmiljö.

I vårat vattenrum utmanar jag gärna barnen i deras nyfikenhet att experimentera med vatten.

Britt Bylund

Jag heter Britt Bylund. Jag jobbar, sedan augusti 2017, som barnskötare här på Hovet. 

Jag vill medverka till att förskolan ska vara rolig, trygg och lärorik. Att barnen ska känna glädje och utveckla sin nyfikenhet och lust att leka och lära, genom uppmuntran och utmaningar i tex sång, rim o ramsor, rörelse, ute i naturen.
Ja, i allt vi gör i vardagen. 

Att få skratta och busa är också viktigt! 
        
Barnen ska tycka det är roligt att gå till förskolan!

Sanna Gustavsson

Jag heter Sanna Gustavsson och jobbar som förskollärare här på Hovet.
Förskollärare har alltid varit ett mål jag velat uppnå och 2012 var jag färdig med min utbildning och började min anställning på Hovet. 

Att jobba som förskollärare tycker jag är väldigt roligt och utmanande och man vet aldrig hur dagen kommer att bli vilket är underbart! Lyssna på barnens funderingar och utmana dem i deras intressen för stunden är något som är viktigt för mig. 

De yngsta barnens utveckling och lärande är något jag brinner lite extra för. 

Viktoria Söderberg Ketuly

Jag heter Viktoria Söderberg Ketuly. Min anställning på Hovet började i mars 2022. 

Jag ser vårt uppdrag som starten på barnens utbildning. Ett lustfyllt lärande där vi tillsammans med barnen utforskar och lär. Att fånga barnens egna intressen och bygga vidare på det i vår undervisning är det sätt jag vill arbeta på. Våra styrdokument såsom läroplanen, skollagen och barnkonventionen ska alltid finnas som en bas i vår undervisning. 

Jag tycker det är så viktigt att varje barn får känna sig sedd och uppleva att deras tankar och idéer har påverkan i undervisningen. Alla barn lär olika och olikheterna ska ses som en tillgång. 

Charlotte Pettersson

Jag började på Hovet 2011 som förälder, fortsatte som timvikarie och sedan augusti 2021 jobbar jag som kock på 50%. 

Jag är utbildad kock och lagar all mat från grunden. Att få servera mat från olika länder, vegetariskt, nybakade frukostfrallor till vanlig husmanskost är det jag brinner för. 

Att se barnens glädje över att äta och våga smaka skänker lycka i arbetet.

Petra Dahlberg

  Jag heter Petra Dahlberg och är nyanställd som barnskötare här på Hovet men har jobbat som vikarie här i snart två år. 

Jag ser det som ett privilegium att få vara en del av verksamheten här på Hovet. Att få bli inbjuden i barnens lek och deras värld och ta del av deras skapande och otroliga fantasier är magiskt. Jag vill bidra med att skapa en trygg och härlig miljö för alla och att se allas olikheter och unika förmågor. 

Vi har också en fantastiskt  vacker utemiljö som ger barnen otroliga möjligheter att leka och vara än mer kreativa.